Homokozás

Azt mondják az öregek, Szent György napjától már lehet mezítláb járni, ezért nekem is meg lett engedve, hogy leüljek a földre :P

 

Nagyon élveztem a homokozást! :)))))))))))))))))) Remélem még jó sok alkalom lesz rá!

Közeli kép:

Locsolás

Én szeretném ha ez a szokás nem veszne ki. Meg is locsóltam a 2 dédnagyim, a 2 nagyim, a nagynéném és anyát. A keresztmamáimhoz is elindultam Csíkban, de nem voltak otthon. Sebaj, 1 évesen még versikét nem tudtam mondani, csak, hogy OTT OTT, de a locsolómmal már tudtam bánni :D :D... Bánták is akik elém kerültek :))))))

(Jolánka nagymama... elcsíptem a konyhában, még reggeliben...)

Itt pedig már Csíkban, Zsuzsa-Maminál, locsolkodás után épp iparkodok be a szobába,  hogy a távirányítókat kapcsolgassam, amíg el nem dugják előlem :D

Húsvét

A Húsvétot Kézdivásárhelyen töltöttük. A nagy ebéd a nagyszüleimnél volt, miután  meglátogattuk a dédnagyszüleim is. Képzeljétek a dédpapám már 94. éves... Én még számólni sem tudok odáig :P

Apával:

Macskalesen:

Gyomlálok a dédnagyim virágai között :P

Gyönyörű napsütés volt :), egész délután kinnt voltunk. Sikeresen felmártottam minden port, anya nem bírt gyönyörködni bennem :).

Másnap délelőtt indultunk haza Csíkba. Reggeliben még egy utolsót játszottam nagymamáéknál az erkélyen, valami mindentudó darálóval... Annyi érdekesség van ezen a Földön amit még fel kell fedezzek!

Dobolós

Nagyon szeretek dobolni! Szülinapomra kaptam is az egyik szomszéd nénitől dobot, csak beszakadt már... :P De jó nekem 2 kanál és az asztal, csak anya füle bírja!

Apás hétvége

Végre apának nem kellett menni dolgozni pénteken, Húsvét előtt. Így, aznap és szombaton is kedvembe járt... Átjöttek a szomszéd gyerekek is, sütött a nap, csomót játszottunk... Olyan jó volt!

Na, de később bejöttek a tesójaik és játszottunk a jó öreg "dákvágenben"... Kitalaltuk, hogy megyünk a tengerre. Alpár volt a soför, Anett pedig hátul ült, mi apával pedig az anyósülésen :P. Akkorákat nevettünk! :) :) :)

SZÜLINAPJAIM

Egy éves vagyok és már volt 3 születésnapom :))))))))))))))))))))))))))))))))))!!!!!!!!

AZ ELSŐ SZÜLINAPOM

Szóval, az úgy történt, hogy csütötökön (áprl.14.) voltunk Vivi szülinapján, ezért nem tartotta anya meg nekem is aznap a zsúromat, de mivel aznap születtem én is, ezért a csíki nagyiméknál megünnepeltük a napomat! :) Volt sok szép ajándék, virág, torta, dinom-dánom.

Nagyon szeretek labdázni! Lám-lám, tudták ezt jól a nagyszüleim :), no de mást is kaptam ám: a kedvenc egyetlen nagynénémtől Gucio cipőt, hogy legyek divatos mint ő és fogkefét is, ha már nőnek a fogaim :)

Ki is próbáltam, nem vesztegettem az időt :D. Azt hinnétek sokmindent nem tudunk, mi gyerekek, de nem is vagyunk mi olyan buták! Sőt!

Nagy grimaszmester vagyok én!

No, végül minden jó, ha habos a torta:

(1 -es  számú tortám)

MÁSODIK 1 ÉVES SZÜLINAPOM

Pénteken tartottuk, azaz másnap. Anya a szentmártoni barátait hívta meg, akiknek a gyermekei nekem is jó pajtásaim. Igaz nagyrészük már sokkal nagyobb, de azért jól telt. Szendike (lilában) sokat foglalkozott velem. Ő már igazi nagy lány. Szóval megint kaptam sok szép játékot és egy érdekes autós, cukorkás virágcsokrot, na, meg nagyim újra remekelt egy narancstortát, amiből ehettünk mi is :).

A vendégek egy része. A kisebb babák (mint én) és az anyukák.

A nagyobb gyerekek:

Csoportkép:

És végül, a (második) tortám:

HARMADIK BULIM

Vasárnap tartottuk, mert szombaton voltunk Alpár kézdii barátom születésnapján. Jó buli volt ott is, este 11re értünk haza. Szóval, másnap kezdődött minden elölről, jöttek a keresztszülők és anya barátai. Jó sokan voltunk, apáék külön szobában "duzzogtak", minket gyerekeket az anyánktól való elmaradhatatlanság összezárt velük. Valójában már belefáradtam a sok ünneplésbe, azt hiszem rajtam kívül mindenki jól érezte magát :P. Én minden percben anyát kerestem...

Az eleje még türhető volt, kaptam sok szép ajándékot: 2 biciklit, kaszkát, zenélős focilabdát, paplankát, ágyneműt, Gucio cipőt, stb.stb.

Bontjuk az ajándékot a kézdii barátomékkal, Zalánnal és Alpárral.

Állandó anyakeresésben (és itt még nem is voltunk sokan...)

Alpaphangulatom:

...ami segélyhívásba torkolt.

Tortáim, melyek kicsit sem boldogítottak, pedig a tejszínhabos és dobos mellett,amit a keresztszülőktől kaptam, volt egy izgalmas vonattortám, melyet újra a nagyim művészkedett.

Na és végül, az elmaradhatatlan csoportkép, gyerekekkel és anyákkal:

(Az egyetlen apuka, azért volt kivétel, mert ő Kende és Kálmán ikerpár édesapja, és Tünde néni nem bírta volna egyedül az ikreket.)

ÖSSZESÍTVE: 1évesen volt 3 bulim és 5 tortám... Több ilyen sem lesz azt mondta anya :)...Megértem... Nekem is sok(k) volt, beleszámítva, hogy amikor nem az én szülinapomon voltunk akkor a másén... csütörtöktől vasárnapig csak buli buli...

:)


Vivi szülinap

Azt hiszem már senkinek sem új a dolog, hogy Vivi, az a kiscsaj akivel egy napon születtünk :). 1 évesek lettünk és voltam a szülinapi party-ján.

Amint megérkeztünk anyával, máris kipördült a szobából és röpült felénk mint egy királykisasszony a habos kis szoknyácskájában... Én úgy meglepődtem...amúgy is sokkal lassubb a természetem :p

Hamarosan neki is estünk egy tál pufulecnek: Petra (balról), Vivi (középen) és Dorottya (jobbról).

Miután jól laktunk nekiestünk a játékoknak, ki mit ért :P

Végül, amikor a tortákat behozták csináltunk csoportképet :)

Természetesen nyúlkáltunk :p... :D :D olyan jól néztek ki a torták! Hogyisne :D

SZÜLINAP :)

EGY ÉVES LETTEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ez itt a szülinapi meghívóm háttere :), már alig várom az első tortám :)

Tegnap készültem is lelkileg rá:

:))))))))) na jó, azért azt elmondom, hogy nem szoktam csokit kapni (kivételes alkalom és nem is tejcsoki volt hanem feketecsoki :P, de persze szerettem :D :D)

Hüttőmágnes

A legújabb szórakozásom, hogy pakolgatom a hüttőmágneseket. Nagyon le tud foglalni :). Ti is kiprópálhatjátok! Én nem értem anya eddig, hogy nem fedezte fel, micsoda jó móka :D!!!

Szentmártoni barátok

Na végre egy néhány itthoni barátomat is bemutathatom :)

Bettike(5) és Alpár(9) ők nem tesók, de közvetlen a szomszédunkban laknak, szoktak sokat átjárni hozzánk. Nekük van még testvérük...szerintem a közeljövőben bemutatom, majd őket is...

Brigitta és Csaba ők nem szomszédjaim, de egy utcában lakunk és nagyjából velem egykorúak. Brigitta 10és fél hónapos, Csaba 9 hónapos és én pedig lassan 1 éves vagyok! Épp mutatom, a legujabb játékom egy igazi farmot :)

Áprilisi időjárás

A meleg idő után újra hideg jött...bolond áprilisi időjárás...és ekkor még nem is tudtuk, hogy másnapra le fog havazni... és, azt sem, hogy pár napig fog hullni a hó és, hogy a melegre kicsalt tulipánok dideregni fognak a cudar havazóban...

Anya is bocsánatot kért a meleg sapkámtól és meleg kabátkától és rám adta, hisz a napsugarak csak megtévesztenek, de olyan hideg volt...

Dönci, mindig jó pajtás. Sokat szoktam cibálni :)

Amíg anya kávézott a szomszédban...

...apával indiánosdit játszottunk. Kifestett a paintballhoz használandó arcfestékével és jól megvoltunk, de amikor hazajött anya, akkor már csak ő kellett és árulkodtam is, hogy APA KIMÁZOLT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kaszkás

Remélem hamarosan megtanulok egyedül járni, és biciklizni mint Regina barátnőm, és akkor lesz kakkám :), ahogy Ő mondaná és biciklim is... B(r)um b(r)um...

Mara ház "Albert" módra :)

Egy hétre beköltöztünk Csíkba. Non-stop program volt... Anya mint egy mérgezett egér mindenhol ott akart lenni és hurcolt engem is magával. A délelőttök persze értem szóltak, legtöbbször az Albert házban voltunk, vagy pedig feldobtuk nagymamámék házát Albert háznak :D. Feljött Évi keresztmama Regivel és Zsófi Tamáskával. Tamáska tusnádi és egy jó hónappal utánnam született, de azért jó volt együtt, tőle legalább nem kellett félnem :D.

Regina:

és Én, újra: