Március 15.

Voltunk az ünnepségen a szüleimmel és a keresztszüleimmel, na, meg Reginával :). Nekünk jól telt, sokat nem értettünk az egészből, mi üztük az eszünk, Regina a földröl akarta felszedegetni a kiborult ropit én meg mindenképpen az úttesten akartam sétálni ahol az autók jártak... Szegény anyáink csak menekítettek egyik bolondságunktól a másikig...

Itt már indulásra készen, épp anyát unszolom...

Itt pedig Regina kisasszony szeme fényében merültem el... és készülök mondani neki valamit :)

11 hónapos

Március 14-én múltam 11 hónapos. :) És íme a szokásos sablonos adataim:

Súlyom: 10.5 kg, az utóbbi időben sokat nem híztam, de nem is baj... így is mindenki azt mondja, hogy jó pufi vagyok :P. Hosszra sem nőttem szerintem sokat, de tény, hogy napról napra ügyesebb vagyok!!!

MÁSZOK szerintem már haladó szinten és tipegek kezdő módon, egyedül felállok valami mellett :D... Ez már elég jó nem?

Az alvás még mindig nem az erősségem, sem a nappali, sem az éjszakai. Sokat ébredek és napközben is általában 3x fél órácskát alszom. Na jó, előfordul, hogy többet, de az ritkább...

Na meg aztán, van 2 darab fogam :D :D (alul) és úgy érzem felül is ki fog bújni a napokban :D :D.

Múzeumos babalátás

Meg kell gondolkodjak mikor is voltak... (a képek csak most kerültek hozzánk) Uh, tudom sokat készültek, még a tavaly, aztán mivel a házzal állandóan valami munkálatok folytak, napolódott a látogatás. Talán február vége volt és végre anya kollégái meglátogattak, 11en :).

Jött anya fönöke:

És szép sorban a többi kollégák (itt csak a fél társaság van rajta: balról jobbra haladva, Gyöngyike, 3 Évike, mi és János bácsi):

Kézből kézbe adogattak... Gyöngyike, a fotós néni...

Évike titkárnéni...

Juckó, a régésznéni :)

Szóval jó nagy menet volt... Másztam, szórakoztattam az embereket, grimaszoltam és mindent elkövettem, hogy meg legyenek velem elégedve :D

Végül is jöttek, láttak és elmentek...

Mi pedig mint jó házigazdák kikisértük őket az ajtóig. :)

Köszönjük a látogatásotokat!Pusziii

Rámolás (kezdeti fázis)

Felfedeztem a rámolás örömét !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) Az a jó benne, hogy nem csak én, hanem anya is örül neki :D :D. Képzelhetitek... Pedig még nagyon kezdő vagyok. Regina barátnőm már kész doktor benne :).

Én tulajdonképpen megkívántam a kölesgolyót és tudtam hol rejtőzik... Féreértés ne essék!!!!! Ki beszél itt rámolásról? Ártatlan vagyok!!! :D.

Egér-mánia

A sok mániám közül, most ez éli aranykorát: imádom az egereket (a számitógépét) :P. Ha anya, ha apa ül le a gép elé, én rögtön ott vagyok és nyúlkálok az egér után... Volt nekem már mindenféle mániám, kezdődött a cimkékkel, aztán folytatódott a cipzárral, gombokkal, stb. Minden apró részlet érdekel, ebből kifolyólag szeretem a mobilokat, fényképezőgépet, ór'kat, kávéfőzőgépet, mikrohullámsütőt, s még sorolhatnám.

MÁRCIUS 8.

Igen...ez egy, még a kommunizmusból örökölt szokás...tudjuk is mi, hogy mi az :P (...) De attól még egy szép esemény, amikor is a gyengébbik nem létezését nemtudomhányadikszor is megünnepelhetjük :).

Tehát, drága Vénuszról érkezettek, anya, nagymamák, nagynénik, keresztmamák, kedves barátnőim ezt a szál rózsát küldöm nektek virtuálisan és köszönöm, hogy vagytok nekem ... IS!!!!!!!!

(A képen látható bágyadságom a harmadik napi magas lázamnak köszönhető, de harcolok és hamarosan jól leszek, addig is szép hetet!)

Hébe-hóban

A múlt hétvégén kimentünk az Úz völgye fele sétálni, szánkózni. Egyszer csak beleraktak a nagy hóba, hogy barátkozzak vele :). Semmi különöset nem éreztem... De később egy hatalmas hógolyóra találtunk...

Úgy éreztem magam mint Alice Csodaországban... Nem tudtam én vagyok kicsi, vagy a hógolyó nagy?

Mit eszik a macska?

Valamelyik nap úgy gondoltam, hogy megnézem anya mi finomat adott a macskának. Odakúsztam, beloptam magam a macska intim szférájába, s mivel nem morrogott rám, belenyúltam a táljába... Végül is csak összemaszatoltam magam, amiért meg lettem dorgálva :P.

A kis segítség

Nem veszik sok hasznát a szüleim a segítségemnek, pedig én mindenben megpróbálok a kedvükbe járni :P. Persze a kíváncsiságom is nagy és főként ez vezérel!!!

NAh, egy kis felvezető... A házban nagyrészt kazánnal tüzelünk, de azért sokszor pótolni kell a meleget, ezért a csempekályhába is be szoktunk gyújtani...Tehát fa kell, amit apa egy nagy kosárban szokott behozni. Már olyan sokszor ölt a kíváncsiság, hogy közelebbről is megvizsgáljam ezt a nagyméretű vesszőből font füles edényt :D. És íme, kívánságom nyakon lett csípve :P.

A másik érdekes tárgy a házban az a porszívó... Már nem első alkalom, hogy megközelítem. A múltkor ilyen járáselősegítőnek használtam - a nagyok kifejezésével élve- mert magam előtt gurítva haladtam vagy 2 métert.

No, de itt csak anyának segítek a takarításban... Már megtanultam azt is, hogy a szárát kell fogni és kell taszígálni elő és hátra...

Talicska :)

MEKKORA BULI!!!!!!!!!!!! A talicskát babalátni hozták nekem az apum keresztszülei. Már akkor felfedeztem milyen tutti jó benne kocsikázni. Azóta, pedig akit rá tudok venni, tolatom magam benne!

A nagytatám például:

Na és a keresztszüleim is sorban, előbb Sziszi keresztapa, aztán Évi keresztmama... Jó móka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Na, de én ezt, hogy élvezeeeeeeeeeeeeeeeeeeeemmmmmmmmm

Teszteltük Bársonykát

Szóval... Bársonyka az egyik vándorló Mei tai. Az volt a feladat, hogy egy hétig kell teszteljük. Hol apa, hol anya hordozott, altatott benne...

Első nap Bársonykával vitt ki anya sétálni...Nagyon szépek voltunk, elegánsak :), de sajna egy óra múlva már eléggé fájt anya válla, úgyhogy szépen bevitt a házba és leszerelt magáról. Ilyen a Babbinkánkal sosem fordult elő. Azt a hordozót nagyon szeretjük. Meg is fejtettük hamar a probléma okát, nincsen mellpántja Bársonykának és az szerintünk nagyon fontos a jó súlyeloszláshoz.

 

Következőben apa altatott benne. Neki is az volt a véleménye, hogy minden jó, szép is a hordozó, természetes anyagból, igényesen megvarrva, csak na, az a mellpánt...

És az utolsó körben újra anya hátán...

Végül is, úgy döntöttünk Bársonyka szép, de a Babbinka sokkal kényelmesebb és nem cserélnénk el :P. Másnap postára tettük és egész Szatmárig utazott a következő tesztelő-anyukának.