Viviéknél

Zsúfolt péntekünk volt. Délelőtt Albert ház, majd nagyiék, majd dédnagyi...s végül késő este még Viviékhez is felugrottunk anyával. Nagyon szép szobája van Neki és annyi annyi zenélő érdekes játéka, hogy csak ültem és bambultam ki a fejemből. Ő pedig pörgött, visítozott, táncolt, s szeretetből jól meggyámbászott... Ezek a mai csajok olyan rámenősek... Regina is, Vivi is... Mit kell nekünk férfiaknak kibírni :))))))))))))))

Előbb csendeskén játszottunk... tanultuk a színeket :)... Majd mellém ült, hogy megédesgessen... és végül..................... tessék megnézni!!!!!!!!! ... Apa szerint jobb ha a nő van alul, de azt hogy kell csinálni??? :P (Ha megnövök...)

Kukucs

Majdnem elfelejtettem megemlíteni, hogy végre nekem is kibújt az alsó két fogacskám :)... már épp ideje volt, nemde?

Albert ház másodszorra

Tegnap úgy ébredtünk, hogy kedvünk van menni az Albert házba. Rég nem voltunk, mert... na és ide most sok okot sorolna anya...de mivel engem nem érdekelnek a körülmények, nem fogom megtenni ezt a felsorolást. :p A lényeg, hogy újra ott lehettünk! Teljesen jó társaság volt... Játszottunk itt is ott is...

Egyszer csak azon kapom anyát, hogy rólam beszél anyatársainak... hm??? kezdtem fülelni jobban és arról panaszkodott, hogy én nem tudok mászni és persze nem is akarok, na és, hogy nekem mindegyre menni kell, pedig egyedül még az sem megy...

Gondoltam szégyenbe hozom!!!! Lesz mi lesz négykézlábra szereltem magam és elkezdtem kimászni a belső szobából, ahova épp száműztek bennünket, hogy ők jól tudjanak társalogni hiányunkban... Szóval beszéljenek a képek :)))))

 

NAH, kábé 4 lépéskét másztam :D. A lényeg, hogy anyát mindenki kérdőre vonta, hogy mit gondol ez mi ha nem mászás!? :)))))))))))))

Regináéknál

Vasárnap délután volt... Meglátogattuk Regináékat. Amíg ő aludt, unalmamban nekiestem egy tál pufulecnek... (nem mintha hiányozna rólam az a pár kiló :)

Nagy várakozásom végül megtört. A kisasszony méltóztatott megtisztelni jelenlétével...

Minden jó volt, amíg meg nem cibált :P... :))))))))

Vándorló Mei tai

A tegnap érkezett hozzánk, épp nagyiéknál voltunk, amikor anya átvette. Egyből felfedeztem az előszobában. Kértem anyut, hogy vezessen oda. Virágos zöld bársony... olyan hangulatos ruhában volt. El is neveztem Bársonykának. Még nem tudtam mivel állunk szemben, lestem anyut mit szól megnézhetem-e mi az? Tudta mit akarok, megfogta Bársonykát, kézenragadott engem is,  visszavezetett a szobába és kibontottuk. Hosszú barna kígyózó karjai voltak és gyönyörűszép virágok borították Bársonykát. Mint megtudtam ő lesz most egy hétig a vendégünk és benne fogok sétálni és néha elaludni. És még lesz 2 ilyen vendég :) :), hamarosan...

 

Reggeli arcom

Kusza hajszálakkal, kusza gondolatokkal, de már a szájam jár :D

Talicska

Kábé egy hete kaptam ajándékba ezt a talicskát. Van hozza lapát és gereblye is, hogy majd nyáron legyen amivel homokozzak. No, de én ki kellett próbáljam itthon :P. Szóval a szomszédból Marika társam volt a hűlyeségben :P (hogyne lett volna, hisz úgy szeret mint a saját gyermekeit...)

Tükörkép

Nagyiéknál voltam, Szeredában és nagyon élveztem mama tükörfényes bútrait :P.

OTT

Kedvenc szavajárásom: OTT... Ezt elég magabiztosan kimondom. Ha kérdezik, hol a cica, én mutatom az ablakot ahol ülni szokott és szüleim, nagyszüleim örömére még azt is odamondom, hogy ott... Vagy a madár... vagy a lámpa... vagy épp azt jelzem, hova akarok menni :)

Ja, és az első szavam ébredés után is...ottttttttt :D

10 hónapos

Szerelmesek napján és a házasság hetén én tízedik hónapomat ünnepeltem :).

Semmi új ami engem illet :P, persze azért napról napra ügyesebb vagyok.

Szalonnasütés Somlyón

Február 5-én elmentünk egyet anyuékkal, s az Eke(Erdélyi Kárpát Egyesület)-sekkel Somlyó oldalába kirándulni és szalonát sütni. Kicsit felhős volt az idő, de nem volt hideg. Kifele egyet jót aludtam apán, aztán élveztem a tüzet és a szalonna illatát... Az eszemtől meg is kóstóltam volna, na de anyu nem engedte...még nem :)

 

Albert-ház-i beszólás

Tegnap, vagyis február 2-án, anyuval elmentünk az Albert-házba (aki nem tudja, ez egy közösségi ház, melyet Böjte Csaba testvér adott használatra a csíki anyukáknak és olyan mint a Kaptár, ide jár sok gyerekes anyuka, hogy találkozzanak egymással és, hogy gyerekeik is ismerkedjenek és játszodjanak a velük egykoruakkal)... Szóval csudi jó hely, máris megszerettünk ide járni, volt ott fincsi tea, kávé, süti anyáéknak, nekünk meg sok színes játék, amilyen otthon nincs :D. Lehet ott mindent csinálni, enni, aludni, játszani. Mi is kivettük mindenből a részünk.

Még az elején odajött hozzám barátkozni egy kislány (Adriennek hívják) és az anyukájára nézve az én pofazacskóimra muatatva azt mondta: BABBA DAGADT, BABBA DAGADT...

jót nevettünk :))))))))))))))))))))))))))))))))))

Tulajdonképpen fogam sincs ami megdagadjon!!!...de enni azt tudok :D

Egy napon születtünk :)

Őt már bemutattam régebben, Vivi. Egy napon születtünk, alig néhány órával láttam meg én hamarabb a napvilágot...vagyis izé...inkább a korházi neonfényt :).

A kép az Albert-házban készült, ahol még sok más gyerek is volt, de mi egymásra találtunk, és ültünk szófogadóan egymás mellett mint két öreg :). (de csak egy ideig!!! :P)

Hódolat

Ma Regi behódolt nekem :D.

Mint egy kis basa előtt, térdre borúlva meghajolt előttem, majd kaptam egy barátságos puszit :D. Ez Reginától ritkaság!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mindig meggyámbász, mert még mindig én vagyok a kisebb!!!

Állókép

Sokmindent nem tudok...Pl. nem tudok mászni, de nem is akarok, nem tudok egyedül menni, de viszont SZERETNÉK már nagyon, ezért megpróbálok felállni valami mellett és addig állok amíg bírok. Közben pedig be nem áll a szám, mondok, perelek, szidom a rendszert, énekelek, kurjongatok, visítok, élvezem a hangom és kitartok amíg a lábaim bírják!!! Mondtam már, hogy makacs, akaratos, nagyfejű vagyok? :D

Pedig olyan kis ártatlan tudok lenni, ha kell :)

Valódi játék

Néha beengedjük a macskánkat, Döncit a házba, olyankor megszoktam cibálni...

Úgy tűnik élvezi...bele is szundít néha... én pedig kereshetek más játékot magamnak :P.

Pesztrálás nagytatás módra

A csíki nagytatámmal jókat szoktunk játszani, majdnem mindig teljesíti az akaratomat, mert amint kezdett kiderűlni rólam, nagyon akaratos gyerek vagyok :). Szóval ha fejre akarok állni, akkor szíves-örömest felfordít :D. Na jó na, itt csak hintázunk :)

Itt pedig a friss levegőről jövünk be a házba, ahol anya mint egy lesifotós vár. Szűk 2 órai alvásból térek magamhoz :). Szegény nagyapa, járja az erdőket 10 kg-os hátizsákkal, de én csak meghúztam a vállát :P.

A másik nagyapám is pesztrált amikor nálunk voltak egy hétig. Jól meglovagoltam a nyakát. Nagyon élveztem!

Szerelő

Szeretek minden féle gépezetet nézni, megfogni, megvizsgálni. A porszívó is egyik kedvencem, hacsak épp nem az orromat kínozzák vele. :P